23 Ιαν 2013

Η ΟΣΜΕ στηρίζει τις απεργίες

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας με ανακοίνωση της εκφράζει την συμπαράσταση της στη δράση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και καλεί τους πολίτες να κατανοήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια.
«Η ΟΣΜΕ απερίφραστα εκφράζει την αμέριστη...
συμπαράστασή της και στηρίζει την αγωνιστική δράση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς και τους αγώνες όλων των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις συγκοινωνίας σε όλη τη χώρα», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία και συνεχίζει:
«Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων – αγωνιστών του ΜΕΤΡΟ– ΤΡΑΜ – ΗΣΑΠ, οι οποίοι με την αντίσταση, τον αγώνα και τη δράση τους, ανοίγουν το δρόμο της διεκδίκησης και της πάλης κατά των παράνομων, βάρβαρων, αντιλαϊκών, αντισυνταγματικών και ανάλγητων μέτρων που το καθεστώς έχει επιβάλει και προσπαθεί ταυτόχρονα ν διατηρήσει και να επεκτείνει».
Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, καταγγέλλει «την αδιαλλαξία της τρικομματικής αντιπροσωπείας στη χώρα, η οποία ακολουθώντας πιστά τη συνταγή του διαίρει και βασίλευε, προσπαθεί να αμαυρώσει, να κατασυκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων».
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο αγώνας κατά της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κατά της φτώχειας, της εξαθλίωσης ολόκληρης της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Πρωταρχικός μας στόχος η διατήρηση των Σ.Σ.Ε. και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Τέλος, η ΟΣΜΕ τονίζει ότι «Δεν θα επιτρέψουμε την προσπάθεια καταπάτησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας και θα αντισταθούμε στην προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης, των αγώνων και της διεκδίκησης. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες όχι μόνο να κατανοήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ή όποια θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο στόχος και η προσπάθεια απαξίωσης και αποδυνάμωσης των επιχειρήσεων αστικής συγκοινωνίας και η άνευ όρων παράδοσή τους στους ιδιώτες ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».
Πηγή:http://www.enikos.gr