23 Ιαν 2013

Έξαλλη με την «αστυνομία μόδας» της Βουλής η Κατερίνα Παπακώστα

Τα… αφιερώματα των ΜΜΕ στο dress code της Βουλής «έβγαλαν από τα ρούχα της» τη «γαλάζια» Πρόεδρο της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, Κατερίνα Παπακώστα!Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής η κ. Παπακώστα δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για τις φωτογραφίες και τα πλάνα με τις... κακοντυμένες και καλοντυμένες κυρίες της Βουλής (βεβαίως αντίστοιχα και για τους κυρίους βουλευτές), καθώς, όπως εξήγησε, θεωρεί πως… «στοχοποιούνται».


Με το θεσμικό της ρόλο λοιπόν αλλά και σαν γυναίκα βουλευτής ανακοίνωσε πως θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη.

Θυμίζουμε πως τα δημοσιεύματα και τα ένθετα των τελευταίων ημερών στα ΜΜΕ, δεν προέκυψαν τυχαία…

Είχε προηγηθεί συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Χρ. Μαρκογιαννάκη, στην οποία συμμετείχαν και Εκπρόσωποι των κομμάτων, και όλοι συμφώνησαν να κάνουν συστάσεις στους βουλευτές (που δεν είναι λίγες και λίγοι…), που εμφανίζονται στο Κοινοβούλιο όπως πηγαίνουν στα κλαμπ, στα γήπεδα κ.ο.κ.. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις συμφώνησαν δε να εξετάσουν και τη δυνατότητα αποβολής του βουλευτή ή της βουλευτίνας από την αίθουσα.

«Θα μπορούσε η συζήτηση να μη δημοσιοποιηθεί» έριξε το καρφί της η κ. Παπακώστα προς τον κ. Μαρκογιαννάκη!

Την πρόταση της σιγοντάρει και η Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) η οποία μάλιστα μίλησε για σεξισμό κατά των γυναικών…

Από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ δε διαφώνησε, ωστόσο εκτίμησε πως μια τέτοια ενέργεια θα ανοίξει νέο κύκλο δημοσιότητας σε βάρος των γυναικών βουλευτίνων.

Στην τάξη επιχείρησε να τις επαναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή. "Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν"!

Μάλλον αυτό δεν άρεσε στην κα Παπακώστα...

Πηγή:http://www.newsit.gr