19 Ιαν 2013

«Η λίστα είχε ήδη αλλοιωθεί από τους Γάλλους»


Αλλοιώσεις επί αλλοιώσεων φαίνεται τελικά πως έχουν γίνει στην υποτιθέμενη αρχική λίστα Λαγκάρντ αρκετούς μήνες πριν η Ελλάδα λάβει το cd με τα ελληνικά ονόματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι επίσημες αρχές της Ελβετίας.
Οπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις της ελβετικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας στα Νέα, κατά ....
το χρονικό διάστημα που οι γαλλικές αρχές επεξεργάζονταν το σύνολο των τραπεζικών δεδομένων που είχαν υπαιξερεθεί από τα υπολογιστικά συστήματα της HSBC Γενεύης, υπήρξαν "αλλαγές" τόσο στο περιεχόμενο όσο και στις καταλήξεις των πρωτότυπων ονομάτων των επίμαχων αρχείων.
Σύμφωνα με την ελβετική εισαγγελία, οι χειρισμοί που προκάλεσαν τις διαφορές που εντοπίστηκαν πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή πριν αποσταλούν τα αρχεία "ελληνικού ενδιαφέροντος" στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ωστόσο, οι Ελβετοί δεν ξεκαθαρίζουν ποια ακριβώς αρχεία βρέθηκαν αλλοιωμένα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προκύψει συμπέρασμα σχετικά με την αυθεντικότητα των στοιχείων που στάλθηκαν στην Ελλάδα. Εκτός κι αν η ελβετική εισαγγελία ή η ίδια η τράπεζα δεχθούν να παράσχουν τα πρωτότυπα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρουν νομικοί κύκλοι.

Πηγή: Τα Νέα
Από τον enikos.gr