21 Ιαν 2013

Εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα λογαριασμών όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. 
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να οριστεί .... η 15μελής επιτροπή - εκπρόσωποι των κομμάτων που θα απαρτίζουν την προανακριτική, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της άμεσα. 

Σε δηλώσεις του στο Mega o Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που αναμένεται να αναλάβει χρέη προέδρου, είπε ότι την Τρίτη η επιτροπή αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα και την Τετάρτη να ξεκινήσει το έργο της.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση 10- 15 ημερών.

Από τη Ν.Δ. θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ από δύο και ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ από έναν. Στη Βουλή θα συμμετάσχει επίσης και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να πει ότι είμαι ο πρωτομάστορας του κουκουλώματος» , δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ερωτηθείς αν στην προανακριτική θα εξεταστεί και η διαδρομή της λίστας, πλην των ενδεχόμενων ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: protothema.gr