22 Ιαν 2013

ΚΚΕ: Προαποφασισμένες οι αποκρατικοποιήσεις

Οι αποκρατικοποιήσεις είναι προαποφασισμένες από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ και έχουν στόχο να ενισχύσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, σχολιάζει  το ΚΚΕ αναφερόμενο στην κυβερνητική σύσκεψη.
Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί ....

τον λαό να μην εγκλωβιστεί στον «εκβιασμό» της κυβέρνησης, που τον καλεί να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις, για να μη μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις.
Προϋπόθεση των επενδύσεων, τονίζει το ΚΚΕ, είναι η συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, η παραχώρηση νέων προνομίων στο κεφάλαιο, η σιγή νεκροταφείου για τους εργαζόμενους.

«Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μη πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας», αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος».

Πηγή: protothema.gr