19 Ιαν 2013

Τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης μείωσης της τιμής του νερού

Τα τιμολόγια του νερού τα καθορίζει μόνο η κυβέρνηση!

Τα τιμολόγια του νερού τα καθορίζει μόνο η κυβέρνηση!
«Τα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών και χρηστών καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο εφαρμογής της τιμολογιακής πολιτικής τουΥπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι αποφάσεις αυτές έχουν πενταετή .... διάρκεια και εκδίδονται στο τέλος κάθε περιόδου για την επόμενη πενταετία», αναφέρεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΚΑ. 


Στην πραγματικότητα, με την τροποποίηση αυτή μπαίνει τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης μείωσης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ προς όφελος των καταναλωτών, όπως και προέκυψε από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Στέλιου Σταυρίδη.

Επικαλούμενος την επάρκεια των αποθεμάτων νερού που σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια κυβικά μετρά, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αναθεώρηση των τιμολογίων, δήλωση που ερμηνεύθηκε ως πρόθεση μείωσης των τιμολογίων.

Οπως κατέστη σαφές εντός 48 ωρών, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις απόψεις του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό με μια ολιγόλογη διάταξη η οποία αντικαθιστά προηγούμενη που προέβλεπε ότι το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ έχει το δικαίωμα να διατυπώσει γνώμη για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Με βάση τη νέα ρύθμιση, το ύψος των τιμολογίων θα αποφασίζουν σε κεντρικό επίπεδο οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Πηγή: moneypost.gr