22 Δεκ 2012

Πού το πάει ο Φώτης Κουβέλης;

Γιατί είπε «όχι» στο διάλογο με το ΠΑΣΟΚ

Το ερώτημα «πού το πάει ο Κουβέλης;» επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, μετά την αρνητική απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στο Φόρουμ Διαλόγου της κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που προκάλεσε και ρήξη στις σχέσεις των δυο κομμάτων....
Στην Ιπποκράτους μάλιστα αναρωτιούνται εάν πρόκειται για ακόμα ένα «κλείσιμο του ματιού» προς την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «παρών» στα εργασιακά και τη μη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Αναρωτιούνται, επίσης, αν η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ικανοποιείται πλέον με ένα ποσοστό 5% και εγκαταλείπει την ιδέα της Κεντροαριστεράς, έστω και αν μια τέτοια εξέλιξη - όπως εκτιμούν - θα δημιουργήσει και προβλήματα στο εσωτερικό της.

«Δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ καθώς έχει ευθύνες για τη κρίση», φέρεται να είπε ο κ. Κουβέλης, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του, όπως αναφέρει η Real news.

Στην πραγματικότητα, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Κουβέλης έκανε πίσω στο «παρά πέντε» της σύστασης του φόρουμ διαλόγου, ήταν επειδή φοβήθηκε την διάλυση του κόμματός του, κάτι που ούτως ή άλλως έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων για την Κεντροαριστέρα και μάλιστα εν είδει… προϋπόθεσης για ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο Γιώργος Φλωρίδης.