22 Δεκ 2012

Στάινμπρουκ: Σκάνδαλο η τρίτη θέση της Γερμανίας στην εξαγωγή όπλων

Στάινμπρουκ: Σκάνδαλο η τρίτη θέση της Γερμανίας στην εξαγωγή όπλωνΕπίθεση κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα των όπλων εξαπέλυσε ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα...
διεκδικήσει την καγκελαρία για λογαριασμό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Μέρκελ, χαρακτήρισε σκάνδαλο το γεγονός ότι η Γερμανία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων επί των ημερών της.
Σύμφωνα με τον Πέερ Στάινμπρουκ, αυτό συνέβη επειδή η κυβέρνηση επέτρεψε να αυξηθούν ραγδαία οι εξαγωγές όπλων. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως η κεντροαριστερή αντιπολίτευση θα θέσει τέλος στην ακολουθούμενη πολιτική εάν κερδίσει την εξουσία.
Οι εξαγωγές όπλων είναι λεπτό θέμα στη Γερμανία, λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της και του ρόλου που διαδραμάτισαν κατασκευάστριες όπλων όπως η Krupp στην τροφοδότηση των πολέμων του 19ου και του 20ού αιώνα με τις εξαγωγές όπλων σε διάφορες δυνάμεις.
Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλεπάλληλες δυτικογερμανικές κυβερνήσεις και κατόπιν κυβερνήσεις της ενωμένης Γερμανίας έθεσαν αυστηρούς περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων, ειδικά σε περιφέρειες, όπου εξελίσσονται ένοπλες συρράξεις ή παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
"Είναι σκάνδαλο και εξαιρετικά επικίνδυνο το ότι η Γερμανία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων του κόσμου", δήλωσε ο Στάινμπρουκ, ο οποίος ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse και δημοσιεύθηκε σήμερα.
"Μια κυβέρνηση SPD-Πρασίνων υπό την δική μου ηγεσία θα το άλλαζε αυτό", δήλωσε ο 65χρονος Στάινμπρουκ. "Εξάγουμε όπλα ακόμα και σε περιφέρειες όπου εξελίσσονται συρράξεις και σε περιοχές όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά".
Πηγή:http://www.24h.gr