23 Δεκ 2012

Ανασχηματισμός μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του Πρωθυπουργού από το πρώτο εξάμηνο του 2013 έβαλε ο Α. Σαμαράς κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της περασμένης Τρίτης, ενώ ατύπως συμφωνήθηκε με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ότι ο ανασχηματισμός «παγώνει» τουλάχιστον μέχρι το...
συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια της σύσκεψης κατέστησε σαφές πως στόχος του είναι η κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής και ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θετικό «μομέντουμ» που δημιουργούν η εκταμίευση των δόσεων και η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην οποία προσβλέπει τους πρώτους μήνες του χρόνου.

Επίσης με βάση τις απόψεις που αντήλλαξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απομακρύνεται το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται πως ισχυρή τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκρίνει τον απεγκλωβισμό του κόμματος από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ως εκ τούτου, τυχόν απόφαση για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη θα δημιουργούσε ένα μεγάλο πεδίο σύγκρουσης ενόψει του κρίσιμου για την πορεία του κ Βενιζέλου, συνεδρίου.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση να προβεί σε κινήσεις που θα αποσταθεροποιούσαν το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση συνεργασίας, θα δοκιμαστεί σε μια σειρά κρίσιμων ψηφοφοριών στην βουλή, για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αποτέλεσαν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων.

Τέλος και ο Φώτης Κουβέλης εμφανίζεται αρνητικός στον ανασχηματισμό στην παρούσα φάση, αφού οι κύριοι Μανιτάκης και Ρουπακιώτης αποτέλεσαν προσωπικές του επιλογές.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή της Κυριακής

Πηγή:http://www.enikos.gr