8 Αυγ 2012

Απεργία αύριο στην «ESPRESSO»

Απεργία αύριο στην «ESPRESSO»
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 9 Αυγούστου 2012 έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 10 Αυγούστου 2012, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ESPRESSO».
Το προσωπικό ζητά την άμεση καταβολή των ....
δεδουλευμένων Ιουνίου και Ιουλίου καθώς και το επίδομα αδείας για το μισό προσωπικό (που δεν το έχει λάβει ακόμα).
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουν την εργοδοσία της εφημερίδας και «εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αυθαίρετη, παράνομη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ESPRESSO», ότι δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Αυτό δεν συνέβη ποτέ! Αντίθετα η εργοδοσία, επικαλούμενη αδυναμία στην καταβολή των δεδουλευμένων λόγω της δέσμευσης των προσωπικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της εφημερίδας από την Τράπεζα Πειραιώς, αρνείται να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές τους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διασωματειακό.
Αύριο στη 1 μ.μ. καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ESPRESSO» σε συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, (Ακαδημίας 20).
Πηγή: 24h.gr