1 Αυγ 2012

Αλέξης Τσίπρας: Συναποφασίζουν το «άριστο μείγμα» της φτώχειας

Αλέξης Τσίπρας: Συναποφασίζουν το «άριστο μείγμα» της φτώχειας Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά .... τα όσα δεσμεύτηκαν «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές».

Σε ομιλία του στην Κατερίνη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «συναποφασίζουν το ‘άριστο μείγμα’ της φτώχειας», και καταλόγισε στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τις δεσμεύσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι κυβερνητικοί εταίροι απέδειξαν «η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του «λεφτά υπάρχουν» των εκλογών του 2009».

«Δεσμεύτηκαν ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο. Και, επιμένοντας στις καταστροφικές πολιτικές του, το μόνο που τελικά θα διαπραγματευτούν θα είναι την επάνοδο της χώρας στη δραχμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς, ο «Πρωθυπουργός της δραχμής», όπως τον χαρακτήρισε, και οι «συνένοχοι στο έγκλημα» κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης οδηγούν τη χώρα «στην οριστική χρεοκοπία» και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

«Δίνουμε τη μάχη καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να τερματιστεί αμέσως τώρα η λιτότητα και να ακυρωθεί το Μνημόνιο. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα των 15 δισ. ευρώ», επισήμανε.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στη διάρκεια της ομιλίας του και στην υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας, κατηγορώντας την «τρόικα εσωτερικού» ότι «ως ο εντολοδόχος της πτωχευμένης τραπεζοκρατίας» θυσίασε την τράπεζα, τακτοποιώντας «προεκλογικές οφειλές της».

«Δεσμεύτηκαν, στη μετεκλογική προγραμματική τους σύγκλιση, για την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ, και αντί να την ανακεφαλαιοποιήσουν, αντί να την αναδείξουν σε βάση του δημόσιου πυλώνα του τραπεζικού συστήματος τη θυσίασαν στην πτωχευμένη τραπεζοκρατία», παρατήρησε.

Πηγή: newpost.gr