3 Αυγ 2012

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ

Κίνηση αμφισβήτησης του Ε. Βενιζέλου «βλέπει» η Ιπποκράτους στον απόηχο του καυγά του με τον Μ. Χρυσοχοΐδη

 Έκρυθμη η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ
Σε δοκιμασία τίθεται η συνοχή του ΠΑΣΟΚ, μετά τις διαφοροποιήσεις έξι βουλευτών στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και τον έντονο φραστικό καυγά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ....
ΑΕΙ από βουλευτές –μεταξύ αυτών οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοΐδης- και ο πρωτοφανής φραστικός διαπληκτισμός του προέδρου του κόμματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο είναι ενδεικτικό του κλίματος δυσπιστίας που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, χωρίς να αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να αποπέμψει τον κ. Χρυσοχοΐδη, κύκλοι που πρόσκεινται στην ηγεσία της Ιπποκράτους άφηναν αιχμές κατά του πρώην υπουργού, λέγοντας ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι δεν παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το δρόμο της εκούσιας απομάκρυνσης. Ωστόσο, ο κ. Χρυσοχοΐδης φέρεται ότι δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του.
Προπομπός εξελίξεων
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την αμηχανία και την προβληματισμό τους, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι τα όσα μεσολάβησαν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν τη θρυαλλίδα εξελίξεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενόψει και των δύσκολων μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν οι «πράσινοι» βουλευτές το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της κριτικής των βουλευτών έχει βρεθεί και η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στο πακέτο των «άγριων» μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, όπου παρά τις έντονες διαφωνίες που εξέφρασε δημοσίως αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε. Πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να ψηφίσει μέτρα που ο ίδιος είχε αποδοκιμάσει και επικρίνει έντονα το τελευταίο διάστημα.
Διαβάστε επίσης:
Πηγή: newsbomb.gr