13 Αυγ 2012

Δελτίο τύπου της ΠΟΣΤ για την αποκρατικοποίηση του ΕΛΤΑ


Σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ  έπειτα από την απόφαση της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ, ομόφωνα
στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, στους ....
Υπουργούς και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ότι η προσπάθεια τους για την εκποίηση του Ταχυδρομείου θα αποτύχει και οι στόχοι τους, οι δεσμεύσεις και τα σχέδια τους θα αποκαλυφθούν.
Συγχρόνως:

1. Ζητάμε διάλογο με την Κυβέρνηση για την ανάπτυξη και όχι για το ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.
2. Ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας και αποκάλυψης των επιδιώξεων της Κυβέρνησης.
3. Ανοίγουμε διάλογο με Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Φορείς Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες για τις συνέπειες της απόφασης εκποίησης – αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
4. Σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τους διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς που μετέχουμε, συντονίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία του δημόσιου ταχυδρομείου.
5. Προγραμματίζουμε πανελλαδικές αγωνιστικές διαδικασίες, και στοχευμένες κινητοποιήσεις σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.
6. Συγκροτούμε μόνιμη διαπαραταξιακή επιτροπή συντονισμού του αγώνα μας.
7. Συγκαλούμε εκτάκτως την Τετάρτη 22 Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ για επικύρωση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής την εξειδίκευση και διαμόρφωση του συνολικού σχεδίου δράσης.

Κύριοι της κυβέρνησης,
Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί το ξεπούλημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Γνωρίζετε καλά ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν επιβαρύνει και δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ το κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν αποδείξει ότι και σε περιόδους κρίσης είναι βιώσιμα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης του τόπου και κοινωνικής προσφοράς στους πολίτες.
Αυτή η επιλογή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε όλο τον πλανήτη η ταχυδρομική εξυπηρέτηση προσφέρεται από δημόσιους φορείς, ακόμα και στις μητροπόλεις του καπιταλισμού όπως: ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Βραζιλία, Αργεντινή και παντού, σ’όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Κάνετε πως αγνοείτε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς, η Περιφερειακή, η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα επιτρέψουν να διαπραχθεί τέτοιο έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, του λαού και της χώρας.
Η αντίδραση τους θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα του Ταχυδρομείου.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΣΤ