6 Αυγ 2012

Εισαγγελική έρευνα για τα 8 εκατ.ευρώ που έβγαλε ανώτατο στέλεχος της ΑΤΕ στο εξωτερικό

Εισαγγελική έρευνα για τα 8 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε ανώτατο στέλεχος της ΑΤΕ στο εξωτερικόΤην εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και των παράνομων εσόδων έδωσε στο ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης, μετά από την αποκάλυψη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, στην ....
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ότι υπάρχει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.
Παρότι η εισαγγελική παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά σε κάποιο στέλεχος της τράπεζας, ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ, Θόδωρος Πανταλάκης, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, αποκάλυψε πως πρόκειται για δικά του χρήματα, τα οποία, όπως υποστήριξε, είναι νόμιμα, δηλωμένα και φορολογημένα. Επιπλέον, ανέφερε πως πρόκειται για μέρος της οικογενειακής του περιουσίας, το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί. Σύμφωνα με τον κ. Πανταλάκη, η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.
Πηγή: eklogika.gr