1 Αυγ 2012

«Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε το πακέτο των 11,5 δισ.»

Απαραίτητη προϋπόθεση κρίνονται τα 11,5 δισ. για την παραμονή της χώρας στο ευρώ «Ως πρωθυπουργός εγώ έχω το καθήκον και την ευθύνη να εισηγηθώ το πακέτο των 11,5 δισ., ευρώ» είπε τελεσιγραφικά ο πρωθυπουργός στους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο, ζητώντας ένα «ναι» ή ένα «όχι» στην απόφαση αυτή....
 
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αν δεν παρθεί αυτή η απόφαση, η χώρα θα τεθεί σε απομόνωση και θα υπονομευόταν ευθέως το αίτημα για επιμήκυνση - αλλά και αυτή καθεαυτή η παραμονή της χώρας στο ευρώ. 
 
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε το τελευταίο διάστημα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και τους αξιωματούχους του ΔΝΤ. 
 
Παραμένει βέβαια ασαφές αν η συμφωνία των κ. κ Βενιζέλο και Κουβέλη αφορά και κάποια μέτρα ή και περικοπές. Και οι δύο στις δηλώσεις τους βέβαια ανέφεραν ότι δεν συμφωνούν σε μέτρα που θα θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή πλήττοντας τους οικονομικά ασθενέστερους. 
 
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι αναγκάστηκε λόγω των συνθηκών να συμφωνήσει με την εισήγηση του Αντώνη Σαμαρά.
 
Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση αναμένεται να έχει αύριο το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους των δανειστών. Όπως έγινε γνωστό η συνάντηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι.