10 Ιουλ 2012

Αποκρατικοποιήσεις και μειώσεις μισθών υποσχέθηκε στο Eurogroup ο Στουρνάρας - "Εφαρμόστε το πρόγραμμα κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε για επιμήκυνση"


ΦΩΤΟ REUTERS
- «Θα επαναφέρουμε το πρόγραμμα στη σωστή τροχιά» είπε στο Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας
- «Η Ελλάδα δεν υπέβαλλε κανένα αίτημα για παράταση χρόνου» δήλωσε ο Γιούνκερ
- «Μην ανησυχείτε για το ομόλογο που λήγει στις 20/8» τόνισε ο πρόεδρος του ....
Eurogroup
- Καμία απόφαση για την Ελλάδα, περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικας

Διαβεβαιώσεις για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επαναφέρει το πρόγραμμα προσαρμογής σε σωστή τροχιά έδωσε στους ομολόγους του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, εξέτασαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα και σημείωσε ότι το Eurogroup θα επανέλθει στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και συντάξει την τελική της έκθεση για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

«Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%», αποκάλυψε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

«Φαντάζομαι ότι υπάρχουν τέτοια αιτήματα από την ελληνική πλευρά», πρόσθεσε ο Ζ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι οι σχετικές συζητήσεις θα μετατεθούν το αργότερο για το Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου ο Γιούνγκερ διαβεβαίωσε ότι το Eurogroup θα βρει τη λύση και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Πηγή: newsit.gr