26 Ιουλ 2012

«Σάλος» για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη

«Το Ταμείο γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα δεν θα πετύχει στην Ελλάδα»Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε χθες, Τρίτη, στους «Νew York Times» ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Π. Ρουμελιώτης, σύμφωνα με τις οποίες...
στο Ταμείο ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι το μνημόνιο ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί διότι δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ρουμελιώτη, «επειδή η Ελλάδα είναι στο ευρώ δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, κάτι που το ΔΝΤ σύστηνε σε άλλες χώρες στις οποίες είχε παρέμβει».
«Η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Κατηγόρησε τόσο τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου όσο και τη σημερινή για «εξαπάτηση» του ελληνικού λαού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της» .
«Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Σκουρλέτης.
«Για κυβέρνηση των προθύμων» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπογραμμίζοντας ότι «υπό τις εντολές της τρόικα, αποφασίζουν τη λήψη μέτρων που προκαλούν σοκ και ίλιγγο στο όνομα ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως ομολόγησε μόλις χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης, καλεί τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να απαντήσουν « γιατί με επιμονή υλοποιούν ένα πρόγραμμα ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανεφάρμοστο. Ποιόν υπηρετούν;»
Σε ανάλογο κλίμα κινούνται και οι δηλώσεις του Υπεύθυνου Τομέα Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός του για «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διαλευκανθεί ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε η παράνομη επιβολή του Μνημονίου».
«Τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας, που ήταν και είναι το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων», σχολιάζει από την πλευρά του το ΚΚΕ και συμπληρώνει ότι τα περί «αποτυχίας» αποτελούν «προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού».
Πηγή:http://www.24h.gr