12 Ιουλ 2012

Στον «Καιάδα» της ανεργίας στέλνουν το λαό οι μνημονιακές πολιτικές

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τον «τομεάρχη» Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται σήμερα «Οι μνημονιακές πολιτικές στέλνουν το λαό και τη νεολαία στον "Καιάδα" της ανεργίας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου υπουργείου Εργασίας της παράταξης, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας για τον Απρίλιο....

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «οι κατεδαφιστικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της τρόικας και του ΣΕΒ οδηγούν τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά ρεκόρ και τους νέους να είναι πάνω από ένας στους 2 άνεργος», έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα, όπως υποστήριξε, «σ' ένα απέραντο κοινωνικό ερειπιώνα».
Επιπλέον, έκανε λόγο για «βάρβαρες και ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μετά τις εκλογές» και που «θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και αποσύνθεση την οικονομία για τα επόμενα χρόνια, το λαό και τη νεολαία στον σύγχρονο Καιάδα της ανεργίας και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κοινωνική ερήμωση και σε ανθρωπιστική καταστροφή, αναγκάζοντας όλο και περισσότερους νέους και νέες να ξενιτευτούν».
Κάλεσε δε ο κ. Στρατούλης τους εργαζόμενους, τους νέους και τους άνεργους, να ανατρέψουν με τους αγώνες τους «τις μνημονιακές πολιτικές και να διεκδικήσουν μια άλλη πολιτική αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων».
Πηγή:http://www.24h.gr