23 Ιουλ 2012

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα ζητά ο Αλ.Τσίπρας

Ο Αλ.Τσίπρας χαρακτήρισε το Μνημόνιο «χρεοκοπημένο» Να σταματήσει κάνει συζήτηση με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Τρόικας και να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί μια άλλη στρατηγική για την Ελλάδα, ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην ΚΟ του κόμματός του....

 
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κόμματός του να κινηθεί δυναμικά εντός και εκτός Βουλής στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για το πρώτο θέμα δήλωσε ότι πρόκειται για «προμελετημένο έγκλημα» στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι και για το δεύτερο είπε ότι «η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας βρουν μπροστά τους».
 
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά» και κάλεσε την κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πορεία χρεοκοπίας της χώρας και πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τότε το φθινόπωρο οδηγούμαστε σε κοινωνικό κραχ.
 
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο και πρόσθεσε ότι αυτό ας το λάβουν υπόψη τους όσοι θέλουν να υποβαθμίσουν το Κοινοβούλιο νομίζοντας ότι έτσι θα επιταχύνουν στους στόχους τους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε, θα είναι πραγματική αντιπολίτευση και δεν θα επιτρέψουμε λιγότερη δημοκρατία και λιγότερο κοινοβουλευτικό έλεγχο.
 
Αναφερόμενος και πάλι στην άρνησή του να συναντηθεί με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δουλειά να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα καταστροφικό συνομιλώντας με εντεταλμένους υπαλλήλους. Επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης για τη στάση της , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντί να προετοιμαστούν, να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν άφησαν το χρόνο να κυλήσει , και επί της ουσίας αποδέχθηκαν την πλήρη απομόνωση Ελλάδας.
 
Έτσι, η χώρα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αντί θα θέτουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος , άρα και την αποτυχία του. Και σαν να μη φθάνει αυτό, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υιοθέτησε και το δόγμα του καλού μαθητή, του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου, γιατί νομίζουν ότι αν γίνουν «τροϊκανότεροι» θα δικαιωθούν, αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά.
 
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, αναφέρει το για μέτρα χρεοκοπίας που έρχονται, υποστηρίζοντας ότι ούτως ή άλλως «το πρόγραμμα δεν βγαίνει». Το Μνημόνιο, πρόσθεσε, έχει ήδη χρεοκοπήσει και οι εμπνευστές του, όπως το ΔΝΤ, φεύγουν πρώτοι.
 
Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά η εκλογή μιας κυβέρνησης - συνέχειας του Μνημονίου που θα επιταχύνει την πορεία της χώρας στην καταστροφή.
 
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το παιχνίδι με τις λέξεις, καθώς, όπως είπε, δεν έχουμε προεκλογική περίοδο για να κοροϊδεύει τον κόσμο. Η κυβέρνηση, σημείωσε, είναι αντιμέτωπη με την ιστορία, ενώ επιμένοντας στη θέση του να σταματήσει η κυβέρνηση τις επαφές με την τρόικα, αναφέρθηκε στις αποτυχημένες προβλέψεις της για την ύφεση λέγοντας ότι «έχουν προβλέψει δέκα φορές λάθος τα μεγέθη της ύφεσης».
 
Αν η κ. Μέρκελ επιθυμεί την χρεοκοπία μας, καλύτερα να την προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και να επωμιστεί και τις συνέπειες αυτής της επιλογής, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι εγκληματικό και επιζήμιο η κυβέρνηση να επωμίζεται την αποτυχία, γιατί δεν την επωμίζεται ο κ. Σαμαράς αλλά ο λαός. Για τον λόγο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό τώρα, και όχι να κοροϊδεύει τους πολίτες.
 
Η χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, με οδηγό το Μνημόνιο και τα 72 μέτρα που είχαν γίνει γνωστά πριν από τις εκλογές, οδηγείται το φθινόπωρο σε κοινωνικό κραχ. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν δεν είναι απλά ανεπαρκείς είναι επικίνδυνοι, σημείωσε. 
 
Επίσης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να εκβιάσει την κοινωνία αφήνοντας στο απυρόβλητο το μαύρο χρήμα και τη φοροδιαφυγή και το μόνο που τους απασχολεί είναι η δυσφορία της τρόικας, είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ορισμένες από τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τη συμφωνία με τη SIEMENS και τη στάση της κυβέρνησης έναντι των εργατικών κινητοποιήσεων.
 
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη διάσπαση της Αγροτικής και την πρόθεση της κυβέρνησης, που, όπως είπε, θέλει το «κακό» κομμάτι της να το εντάξει στον προϋπολογισμό και το κόστος να το επωμιστούν οι πολίτες, ενώ ένα «καλό» κομμάτι να πουληθεί. Πρόκειται για σκάνδαλο, για προμελετημένο έγκλημα, είπε και στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι. Επίσης, σημειώνει το ΑΠΕ, είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαγράψει και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την Αγροτική Τράπεζα.
 
Την ίδια σκληρή στάση θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τονίζοντας ότι «η διαπλοκή και οι υπηρέτες τους θα μας βρουν μπροστά τους».
 
Για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Χαλυβουργίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Σαμαράς επιλέγει τη σύγκρουση και διερωτήθηκε αν με τον τρόπο αυτό θα λυθούν τα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, γίνεται συνήγορος στενών επιχειρηματικών συμφερόντων, ξεπληρώνοντας ενδεχομένως προεκλογικά γραμμάτια
 
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν να στηρίξουν περαιτέρω τα δίκτυα αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προτείνοντάς τους να αποφασίσουν ότι πέρα από το 20% που ήδη παρακρατείται από τις αποδοχές τους, να προστεθεί άλλο ένα 20% για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.