20 Ιουλ 2012

Λουτρό αίματος χθες στη Συρία

Τουλάχιστον 248 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 109 άμαχοι, βρήκαν χθες το θάνατο σε μάχες στη Συρία. Τουλάχιστον 248 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 109 άμαχοι, βρήκαν χθες Πέμπτη το θάνατο σε μάχες στη Συρία και ο απολογισμός αυτός είναι «ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων .... Δικαιωμάτων.
Αργά χθες το βράδυ, ο απολογισμός των συγκρούσεων ήταν 109 άμαχοι, 93 στρατιώτες και 46 μαχητές της αντιπολίτευσης και λιποτάκτες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Οι μάχες ανάμεσα στις τακτικές συριακές δυνάμεις και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακου Στρατού επικεντρώθηκαν στη Δαμασκό, αλλά συγκρούσεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Χολμς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χαμά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.
«Είναι ο βαρύτερος απολογισμός που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες», διαβεβαίωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω καθώς «δεν είναι οριστικός επειδή οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε.
Οι σφοδρότερες μάχες από την αρχή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, διεξάγονται από το βράδυ της Κυριακής σε πολλές συνοικίες της συριακές πρωτεύουσας.
Πηγή: 24h.gr