11 Ιουλ 2012

Αποκαρδιωτικές προβλέψεις ΟΟΣΑ για την παγκόσμια ανεργία

Στο «κόκκινο» θα παραμείνει η ανεργία έως και τα τέλη του 2013 στις ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και ....
Ανάπτυξη τα στατιστικά της αγοράς εργασίας στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι άκρως απογοητευτικά,  με μόνη εξαίρεση την Βραζιλία, η οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.
Αναλυτικά, ως τα τέλη του 2013, το μέσο ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μείνει στο 7,7% στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, υποχωρώντας ελάχιστα από το 7,9% που παρατηρήθηκε τον περασμένο Μάιο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού, ότι 48 εκατομμύρια άνθρωποι θα παραμείνουν εκτός της αγοράς εργασίας.
Τα στοιχεία της Eurostat που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι το φαινόμενο της ανεργίας παρουσιάζει σημαντικές ανομοιογένειες στην Ευρώπη όχι μόνο μεταξύ των κρατών μελών της Ενωσης αλλά και μεταξύ των διαφορετικών περιφερειών κάθε χώρας.
Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Ανγκελ Γκουρία, υπογράμμισε την ανάγκη "οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να βοηθήσουν όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ιδίως τους νέους, μέσω της άρσης των εμποδίων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και των επενδύσεων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση".
Λόγω της διεθνούς οικονομικής επιβράδυνσης η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στα 85 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.  Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει μειωθεί κατά 25 δολάρια τους τελευταίους τρεις μήνες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr