26 Ιουλ 2012

Αυτή την ώρα η συζήτηση για τις περικοπές 11,5 δισ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την σύσκεψη με τον...
πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στις 2 το μεσημέρι. Οι αρχηγοί θα συζητήσουν την οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. 
Οι βασικοί άξονες του πακέτου των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ. Στη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος και η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το επόμενο διάστημα. Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζουν ότι στη σημερινή συνάντηση με την τρόικα τέθηκε εκ νέου, από την πλευρά της κυβέρνησης, το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ από την τρόικα ζητήθηκε η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.
Σημειώνεται ότι το πλαίσιο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει περικοπές σε συντάξεις, κοινωνικές παροχές και λειτουργικές δαπάνες, θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στο κλιμάκιο της τρόικας, κατά το αυριανό «ραντεβού» που θα έχει μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακολούθως αναμένεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περικοπές και το πακέτο να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψει η τρόικα για τον τελικό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2009.
Ο κ. Μπαρόζο θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή:http://www.24h.gr