16 Ιουλ 2012

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 1.000 πολιτικών προσώπων

"Εξονυχιστικό έλεγχο διεξάγει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, ....
περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση για  να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται".
Πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε στη χώρα μας για πολιτικά πρόσωπα και με εντολή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αντιεισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Διώτη, στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι πλούτισαν παράνομα.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα»,  ο Ι. Διώτης, ο οποίος συνέβαλε και στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ή καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό. 
Ουσιαστικά, με το άνοιγμα αυτών των λογαριασμών το ΣΔΟΕ βάζει στο μικροσκόπιο οποιονδήποτε υπηρέτησε σε δημόσια θέση ή χρημάτισε σύμβουλος σε υπουργείο ή δημόσια επιχείρηση και οργανισμό. Κύριος στόχος είναι ο εντοπισμός των περιπτώσεων όπου υπάρχει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς αυτή η κατηγορία μαζί με τη σύσταση συμμορίας για παράνομες οικονομικές πράξεις είναι οι μόνες που δεν παραγράφονται στην περίπτωση των πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ήδη δόθηκε εντολή για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πρώην υπουργών, δύο πρώην βουλευτών και μιας νυν βουλευτού.  Πρόκειται για περιπτώσεις για τις υπάρχουν καταγγελίες, ότι υπάρχει μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο Πόθεν Έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για άλλους τρεις πρώην υπουργούς οι οποίοι θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν πως αγόρασαν βίλες, σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα που έχουν στην κατοχή τους.  Μάλιστα, ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα κάνει λόγο για «σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», αν διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει το ΣΔΟΕ.

ΠΗΓΗ: http://tvxs.gr
Από τη Μαρίζα