30 Ιουν 2012

Με σχέδιο αποκρατικοποιήσεων υποδεχόμαστε την Τρόικα

Με σχέδιο αποκρατικοποιήσεων υποδεχόμαστε την Τρόικα Το κλίμα από την Σύνοδο Κορυφής αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο στην Αθήνα για πιο διαλλακτική αντιμετώπιση. Πάντως, ο Ματίας Μορς, ο Κλάους Μαζούχ και ο Πολ Τόμσεν θα είναι στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας για γνωριμία με τη νέα Κυβέρνηση αλλά και να πάρουν μια...
πρώτη γεύση για τις προθέσεις της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις/καταργήσεις Δημοσίων φορέων. Ο πρωθυπουργός, πάντως, φρόντισε ήδη να δώσει το «στίγμα» της διαπραγμάτευσης από ελληνικής πλευράς, με την επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, την οποία διαβίβασε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Στην επιστολή αυτή, ο κ. Σαμαράς εκφράζει την αποφασιστικότητα του ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας όπως αυτές προβλέπονται από τη δεύτερη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας.
Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν τροποποιήσεις στην πολιτική των Μνημονίων ώστε οι μεταρρυθμίσεις να έχουν αποτελέσματα. 
Πηγή:http://www.newsbomb.gr