30 Μαΐ 2012

Με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνική Οικολογική Αριστερά

Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση, που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση. Πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση, που οδηγούν σε συμπαράταξη, διαπιστώθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς (ΕΟΑ).
Μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας ....
εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκλιση απόψεων, τονίζοντας ότι οι δύο δυνάμεις θα είναι συναγωνιστές στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα οικολογική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΕΟΑ, μετά τις εκλογές, θα οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και στην ανάγκη να προστατευθεί το περιβάλλον.
Είναι αναγκαίο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική, που θα προστατεύει την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκ μέρους της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς, ο Θέμης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΕΟΑ, διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, συμπαρατάσσεται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με τις κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια νικηφόρο εκλογική έκβαση, για το καινούργιο που έρχεται, για μια αριστερά με οικολογικό βλέμμα.
Πηγή: 24h.gr