10 Απρ 2012

Παραιτήθηκε ο γ.γ. καταναλωτή λόγω της απόσυρσης της ρύθμισης για τα δάνεια

Ο Δ. Σπυράκος υπέβαλε παραίτηση γιατί δεν κατατέθηκε εκ νέου η ρύθμιση που απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα.Την παραίτηση του υπέβαλε πριν λίγο ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυράκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα...
Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών».
Πληροφορίες της αγοράς σχολιάζουν ότι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση αυτή ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται στη Βουλή η ρύθμιση που απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και στην αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ως εκ τούτου αποδυναμώνεται περαιτέρω ο διαπραγμευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας, με τους άλλους φορείς της αγοράς, ως εκφραστής των θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.
Πηγή:http://www.24h.gr