9 Απρ 2012

Πανικός σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων


Πανικός σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων στις οποίες τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζουν ....
χαμηλά ποσοστά.
Το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας φαντάζει σχεδόν απίθανο και ήδη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος . « Καθαρή εντολή» ζήτησε χθες από το Αιγάλεω λέγοντας μάλιστα ότι απορρίπτει την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ερωτηθείς αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο Ευάγγελος δήλωσε «απερίφραστα όχι».
Το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα είναι εάν μπορούν και τα δυο μαζί να ξεπεράσουν σε ποσοστό το 50% και να συγκεντρώσουν περισσότερες από 160 έδρες, για να μπορούν να εφαρμόσουν μια που αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες καθώς τα σκληρά πιθανότατα θα χρειαστεί να συνεχιστούν.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στην Νέα έναντι του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ όλα τα στοιχεία φανερώνουν ότι θα έχουμε μια πολυκομματική με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά.
Σύμφωνα με της «ALCO» για το «Πρώτο Θέμα» με οκτώ μονάδες διαφορά, προηγείται η από το ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, Στην πρόθεση ψήφου με αναποφάσιστους, άκυρα και αποχή, η διαφορά μειώνεται στο 6,7%.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 20,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,8%, το ΚΚΕ 7,5%, ο 7,4%, η ΔΗΜΑΡ 6,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Χρυσή Αυγή 3%, ο 2,9%, οι Πράσινοι 2,55%, η ΔΗΣΥ 2%, η Κοινωνική Συμφωνία 1,4% και το Άρμα Πολιτών 0,8%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 24%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΔΗΜΑΡ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,5%, Χρυσή Αυγή 3,5%, ΛΑΟΣ 3,3%, Οικολόγοι- Πράσινοι 3%, ΔΗΣΥ 2,5%, Κοινωνική Συμφωνία 1,6%, Άρμα Πολιτών 1%.
Σε μια άλλη δημοσκόπηση για την «Metron Analysis», που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφεται στις 5,8 μονάδες. Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά είναι 3,7%.
Ειδικότερα, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή, συγκεντρώνει 20,8%, το ΠΑΣΟΚ 15% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 11,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,6%, ΚΚΕ 10,5%, ΔΗΜΑΡ 9%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Οικολόγοι- Πράσινοι 4,6%, ΛΑΟΣ 3%, ΔΗΣΥ 2,1% και ΔΡΑΣΗ 2%.
Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, οι δυνάμεις καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 13,4%, ΠΑΣΟΚ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,9%, ΚΚΕ 6,8%, ΔΗΜΑΡ 5,8%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Οικολόγοι- Πράσινοι 2,9%, ΛΑΟΣ 1,9%, ΔΗΣΥ 1,3% και ΔΡΑΣΗ 1,3%.
Πηγή: www.polispress.gr