3 Απρ 2012

Πιέσεις προς την ΠΝΟ για την απεργία τη Μ. Εβδομάδα

Φορείς και κόμματα ζητούν από τους ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίησηΕντείνονται οι πιέσεις προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να μην προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να καλέσει εκ νέου σε διάλογο τους εκπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων....

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με επιστολή του προς την ΠΝΟ, ζητά να ανακαλέσει την απόφασή της, τονίζοντας ότι η τουριστική βιομηχανία που είναι η μόνη πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία, υποβάλλεται σε νέα δοκιμασία και προσθέτει ότι «σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, δεν μπορεί να υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων που θα αξιοποιούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής τους δύναμης για να αποκλείουν και να περιθωριοποιούν άλλους συμπατριώτες τους».
Εξάλλου το Επιμελητήριο Κυκλάδων αναφέρει ότι η εξαγγελία και μόνον της απεργιακής κινητοποίησης στις συγκεκριμένες ημερομηνίες «δυναμιτίζει», ουσιαστικά, τα σχέδια πολλών εκδρομέων, οι οποίοι θα αποτελούσαν μια ανάσα για τους νησιώτες, έπειτα από μια σκληρή -οικονομικά και κοινωνικά- χειμερινή περίοδο.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με σημερινή του ανακοίνωση ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί ενόψει των εορτών του Πάσχα και τονίζει ότι μόνη υπαίτια γι’ αυτό η ΠΝΟ.
«Απεργία μέσα στην έξοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, που οι πολίτες επιζητούν μια ανάπαυλα και τα νησιά μας να δουλέψουν, δεν είναι σοφή συνδικαλιστική απόφαση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών θα το ξανασκεφτούν πιο ψύχραιμα και ώριμα», τονίζει από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη 10/4 και Μεγάλη Τετάρτη 11/4 ζητώντας την απόσυρση δύο διατάξεων νομοσχεδίων που αφορούν την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αφενός, και την ένταξη του Οίκου Ναύτου, του ιατροφαρμακευτικού φορέα των ναυτικών, από 1ης Απριλίου, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφετέρου. Ζητά επίσης να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας των ναυτικών, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το 2012 και να σταματήσει η περικοπή των συντάξεων.
Πηγή:http://www.24h.gr