8 Απρ 2012

Τσίπρας: Αντιμνημονιακή σύμπραξη για διεκδίκηση των 8 μονοεδρικών εδρών


Αντιμνημονιακή σύμπραξη για διεκδίκηση των 8 μονοεδρικών εδρών, προτείνει ο Α. Τσίπρας  σε ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους«Μια σύμπραξη, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων στις μονοεδρικές μπορεί να είναι πρώτη δύναμη στις μονοεδρικές και να αφαιρέσουν έστω οκτώ έδρες από τα κόμματα του μνημονίου», προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι από τις 8 αυτές ....
έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει μόνο μία και «στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα».
Η πρόταση αυτή, σε περίπτωση που υπάρξει ανταπόκριση, δημιουργεί νέες δυσκολίες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ καθώς, παρά το προβλεπόμενο από το νόμο Παυλόπουλου «μπόνους» των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, εάν αφαιρεθούν οι 8 μονοεδρικές, τότε θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να εξασφαλιστούν οι κατ΄ ελάχιστον 151 έδρες για την ανάδειξη κυβέρνησης. Την πρόταση καταθέτει σε συνέντευξη που ο κ. Τσίπρας παραχώρησε στο «Βήμα» της Κυριακής.
Η συνεργασία  για τις μονοεδρικές περιφέρειες «με ένα σαφές αντιμνημονιακό πρόταγμα»,  λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει «να μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ».
«Οι διαφορετικές μας πορείες δυστυχώς πάνε να δώσουν δώρο το μπόνους των πενήντα εδρών στον κ. Σαμαρά» δηλώνει, ενώ εξηγεί ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να γίνει «στηρίζοντας ο ένας το ψηφοδέλτιο του άλλου στις μονοεδρικές που θα συμφωνήσουμε».
Πηγή: www.eklogika.gr