10 Μαρ 2012

«Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ, πρώτο κόμμα»

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως η χθεσινή μέρα είναι ιστορική. Χθες αποκαταστήσαμε μια ιστορική αδικία σε βάρος των επόμενων... Χθες ήταν μια ιστορική μέρα, η Ελλάδα απέφυγε πια οριστικά τη χρεοκοπία. Όλος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα - Την βλέπει με άλλο μάτι....

Ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν και πονάνε ακόμη λόγω του προγράμματος προσαρμογής», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
«Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα: Ένα πολύ μεγάλο χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό γεγονός που γράφεται στην ιστορία και ένα γεγονός εθνικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα που μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Το χθεσινό επίτευγμα ανήκει στον ελληνικό λαό. Πρέπει να πούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα προσωπικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ». 
Πρέπει να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια ένα μεγάλο «συγνώμη» για τα πολιτικά λάθη και τις παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξη μας», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου πραγματοποιείται η διήμερη Συνδιάσκεψη για το μέλλον του Κινήματος. 
Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων το κλειδί για να αποκτήσουμε και πάλι τη δημοσιονομική μας πειθαρχία, ενώ διακήρυξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο. 
«Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ, πρώτο κόμμα». Να ανατρέψουμε τις δημοσκοπήσεις και να πετύχουμε τη νίκη - τίποτε λιγότερο, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, που θεωρείται εξάλλου φαβορί για την διαδοχή στην αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ. 
Νωρίτερα, σε άλλες εισηγήσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου ζήτησε να τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα για όλες τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν την επομένη των εκλογών και να αποδείξει στην πράξη ότι είναι από την πλευρά της ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. 
Από την πλευρά του, έντονα κριτικός απέναντι στην κυβερνητική διετία του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ότι «τα κόμματα που είναι χρήσιμα στο κατεστημένο είναι αυτά που κατασκευάζουν τα μίντια».
Νωρίτερα ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε φορτισμένο κλίμα, ενώ προηγήθηκε η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τόνισε ότι «ξεκινάμε τώρα μια πορεία ανατροπής των υπαρχόντων δεδομένων». Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε με οξύτητα τη διακυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας λόγο για «πεντέμισι ζοφερά χρόνια καταστροφικής πολιτικής της Δεξιάς» και προσθέτοντας: «Αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε τη μιζέρια της ΝΔ επιλέγοντας να γίνουμε εμείς το θύμα του πολιτικού κόστους αντί να αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει θύμα του γενιτσαρισμού των αγορών».
Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, προκάλεσε σε αρκετά σημεία της ομιλίας το χειροκρότημα του κοινού, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη... Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης». 
Τέλος, την στήριξή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε από το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε: «η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται σήμερα ηγεσία με γνώση, εμπειρία, ικανότητα και αποδεδειγμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο εθνικό χρέος. Για αυτό και με δεδομένη την προσφορά και τη συμβολή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, καθώς και την τοποθέτησή του στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στηρίζω την υποψηφιότητά του».
Πηγή:http://www.24h.gr