14 Μαρ 2012

Βουλευτής όμηρος στα χέρια γονιών

Στην Ικαρία παρέμεινε, τελικά, ο βουλευτής Σάμου, Πυθαγόρας Βαρδίκος, ο οποίος δέχθηκε την έντονη διαμαρτυρία των γονέων της βόρειας Ικαρίας για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, που έχει πάψει εδώ και αρκετό διάστημα, καθώς οι σχετικές συμβάσεις με τους οδηγούς οχημάτων μεταφοράς έχουν λήξει και δεν ανανεώθηκαν....

Οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι ο βουλευτής θα αναχωρούσε με το αεροπλάνο για την Αθήνα και έσπευσαν στο αεροδρόμιο εμποδίζοντας την επιβίβασή του και απαιτώντας άμεσα λύση στο πρόβλημα. Από την πλευρά του, ο βουλευτής δήλωσε ότι δεν ήταν εφικτό να λυθεί το πρόβλημα στον χώρο του αεροδρομίου και ζήτησε να τον αφήσουν να φύγει, προκειμένου να συζητήσει το θέμα με τον αντιπεριφερειάρχη.
Σημειώνεται ότι οι μεταφορές των μαθητών της Β. Ικαρίας έχουν σταματήσει από την 1η Φεβρουαρίου. Οι διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν τον βουλευτή στον δήμο Αγίου Κηρύκου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Ύστερα από τηλεφωνική παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος ενημέρωσε τους μεταφορείς ότι θα πληρωθούν μέσα σε ενάμισι μήνα, το θέμα λύθηκε και από αύριο τα παιδιά θα μεταφέρονται κανονικά στα σχολεία τους.
Ο βουλευτής είχε προγραμματισμένη ομιλία στη Σάμο, στην Πανσαμιακή Ολομέλεια, για απόψε στις 18.30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με την κοινή συμμετοχή όλων των τοπικών δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για τις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος, την προσεχή Κυριακή, αλλά και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Η Ολομέλεια αναβλήθηκε για αύριο, Πέμπτη, την ίδια ώρα.
Πηγή:http://www.24h.gr