21 Μαρ 2012

Προειδοποιούν με άρση πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων Αποφασισμένοι, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, να προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο έως και το τέλος του 2011. Παρότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο το 2012, εκείνοι θα...
προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, στην άρση της πίστωσης στον Οργανισμό, από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα 135 εκατομμύρια ευρώ, που τους οφείλουν από το παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καταγγέλλουν την «αφερεγγυότητα και την ασυνέπεια του κράτους και των υπολοίπων αρμοδίων των ασφαλιστικών ταμείων», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στην οποία επισημαίνουν πως «παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αφενός εξοφλεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, συσσωρεύει αφετέρου τα χρέη όλων των υπολοίπων ταμείων, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται». 
Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εφαρμογή τού πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που ορίζει άμεση και έως τις 31/3/12 εξόφληση όλων των χρεών των ταμείων, που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ, και τη μη ενσωμάτωση στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων, πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους. 
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανακοινώνουν ότι η Γενική τους Συνέλευση αποφάσισε, αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/4/2012». 
Σημειώνεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί 9.5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ) ενώ ήδη, οι φαρμακοποιοί της αττικής έχουν διακόψει την πίστωση σε αρκετά άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως των ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Επαρχιών και Οίκου Ναύτου.   
Πηγή:http://www.24h.gr