24 Μαρ 2012

“Πίστευα ότι ζούσαν, ότι είχαν φτάσει σώοι στην παραλία”

Μνήμες από την τραγωδία του Αυγούστου του 2007 στην Ηλεία ξυπνάνε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο στη δίκη που ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας.
Ο τραγικός πατέρας, σύζυγος και γιος Γιώργος Παρασκευόπουλος, που έχασε στην Αρτέμιδα τα...
τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του, απηύθυνε ένα συγκλονιστικό “κατηγορώ” κατά  του κρατικού μηχανισμού, καθώς όπως υποστήριξε στη κατάθεση του δεν έλαβε κανένα προληπτικό μέτρο για να αποτρέψει την τραγωδία.
«Αν είχε γίνει ένα δέκατο από αυτά που σας λέω για τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, θα είχα εδώ δίπλα μου σήμερα την οικογένεια μου» ξέσπασε, συγκινώντας όσους παρακαλουθούν τη διαδικασία.
 Ο ίδιος άφησε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα την αίθουσα του δικαστηρίου όταν διηγήθηκε την τραγική του εμπειρία με τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο από εκείνες τις στιγμές...
“Πίστευα ότι ζούσαν!” είπε με φωνή που δύσκολα έβγαινε. “Δεν ήξερα μέχρι αργά το απόγευμα ότι είχαν χαθεί. Τους έψαχνα στο κέντρο της Ζαχάρως, νόμιζα ότι είχαν φτάσει σώοι στην παραλία”, ξέσπασε σε μια κυριολεκτικά μαρτυρική κατάθεση. 
Ο συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής των θυμάτων Αντώνης Φούσας, δικηγόρος Αθηνών και πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και συνταρακτικότερες περιπτώσεις που έχω χειριστεί και αντιμετωπίσει στα πολλά χρόνια της δικηγορίας μου».
Η δεύτερη μάρτυρας από τους εκατόν εβδομήντα της υπόθεσης ήταν η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του άτυχου εποχικού πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, που εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του στις φλόγες στο ίδιο σημείο
Η δίκη συνεχίζεται, αλλά ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της και την απόδοση ευθυνών, οι πληγές για όσους έζησαν την τραγωδία, δεν θα επουλωθούν ποτέ...