31 Δεκ 2011

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Στο 34% μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ! Λαοφιλής ο Λ. Παπαδήμος


Δημοσκόπηση Κάπα Research, στο 34% μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Πρώτος σε λαοφιλία ο Λ. ΠαπαδήμοςΜόλις στο 34% ανέρχεται η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας, με τη ΝΔ να περνά μπροστά σχεδόν 9 μονάδες το ΠΑΣΟΚ , αλλά το πρώτο «κόμμα» να είναι η...
αδιευκρίνιστη ψήφος με 29,5% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο. Στα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης σημαντικό παραμένει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ο Λ. Παπαδήμος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή ως ηγέτη και ο Γ. Παπανδρέου καταποντίζεται στην τελευταία θέση, το κόμμα και το πρόσωπο του Γ. Καρατζαφέρη ως προς την αποδοχή εμφανίζει υποχώρηση, ενώ στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, «παίρνει κεφάλι» ο Ευάγ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα προκύπτουν τα εξής:

-Το 56,2%  πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν «τον Απρίλιο, οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το (PSI)»,  το 37,7% «στο τέλος της τετραετίας, και μέχρι τότε τα κόμματα να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου».

-Το 77,2% πιστεύει πως η ηγεσία της χώρας πρέπει «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την
παραμονή στο ευρώ» ενώ το 16% δηλώνει ότι «προτιμά επιστροφή στη δραχμή».

- Το 51,8% θέλει το κόμμα που υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές να υπερψηφίσει τη
νέα δανειακή σύμβαση έναντι του 33,7% που απαντά όχι.

-Το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση. Το 34,4% ζητά η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
-Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1% , «άλλο κόμμα»  4,4%, «αδιευκρίνιστη ψήφος»  29,5%.  

-Σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

- Στην
λαοφιλία, ο Λουκάς Παπαδήμος έρχεται πρώτος με 66%,  ο Φ.Κουβέλης με 51,4%,  ο Αντ. Σαμαράς  με 35%, ο Αλ. Τσίπρας με 30,6%, η Α. Παπαρήγα με 26%, ο Γ. Καρατζαφέρης  με 22,2% , η Ντ. Μπακογιάννη με 21%  και ο Γ. Παπανδρέου με 18,8%.

-Για
το ΠΑΣΟΚ, το 72,7% θεωρεί πως το κόμμα πρέπει να εκλέξει αρχηγό πριν τις εκλογές και στο ερώτημα εάν θα προσέλθει να ψηφίσει εφόσον στηθεί κάλπη για εκλογή από τη βάση,  το 77,1% δηλώνει πως δεν θα πήγαινε σίγουρα / μάλλον  να ψηφίσει και το 20,7% θα πήγαινε  μάλλον/σίγουρα.

-Για
πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από όσους απαντούν ότι θα προσέρχονταν να ψηφίσουν, επιλέγει τον Ευ. Βενιζέλο με 29,8% , τον Ανδρ. Λοβέρδο με 27,4%.
  Πηγή: http://www.eklogika.gr/