29 Δεκ 2011

Γάλλοι και Γερμανοί αναδιοργανώνουν το δημόσιο τομέα

Ο Δημήτρης Ρέππας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ομάδα Δράσης.
Με τη συνδρομή Γάλλων θα “στηθεί” ο νέος δημόσιος τομέας, ενώ Γερμανοί θα αναλάβουν τους Δήμους. Το μνημόνιο που υπέγραψε ο... υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει αξιολόγηση όλων των δομών του κράτους και των υπαλλήλων, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, τη βοήθεια ενδεχομένως ιδιωτικών φορέων και τη συνδρομή της Γαλλίας.
 
Ο κ. Ρέππας, παρουσιάζοντας το μνημόνιο με τη Γαλλία και τον οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, που αφορά όλα τα υπουργεία, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, σημειώνοντας ότι "άλλωστε, κανένας δεν έχει ζητήσει επισήμως απολύσεις" (ούτε ο ΟΟΣΑ, στην έκθεσή του, στην οποία θα βασιστεί η αναδιάρθρωση του κράτους) και τόνισε με έμφαση ότι "στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και όχι οι απολύσεις".
 
 Σκοπός του μνημονίου με τη Γαλλία και σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, είναι η παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της αξιολόγησης, καθώς και η προετοιμασία της συνολικής αρχιτεκτονικής και στρατηγικής για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου με τους δανειστές της χώρας.
Πηγή: http://www.24h.gr/