30 Δεκ 2011

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! - Πήραν πίσω τις παραιτήσεις τους οι εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης!


- Bγήκαν χαμογελαστοί από τον αντιεισαγγελέα του Α.Πάγου και είπαν ότι παραμένουν στις θέσεις τους. - Μέχρι χθες... φέρονταν να λένε ότι θα πούν μέχρι και ονόματα
- Πλέον δεν είναι εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση όπως έλεγαν οι ίδιοι;

Μόλις την Τετάρτη έσκασε σαν βόμβα η παραίτηση των 2 οικονομικών εισαγγελέων που είχαν αναλάβει και πολύκροτες υποθέσεις. Για την ιστορία, στην επιστολή της παραίτησής τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: 

"...δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία, με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα, ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".

Επίσης: "Δεν δεχόμαστε να είμαστε Εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ δε μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική 'κολυμβήθρα του Σιλωάμ' για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Κι όμως, όλα αυτά ανήκουν απ' ότι φαίνεται στο παρελθόν. Ή μπορεί να κατηγορηθούν για ακόμα μια φορά οι δημοσιογράφοι που "δεν κατάλαβαν καλά".


Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι δυο εισαγγελείς βγήκαν χαμογελαστοί από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παντελή όπου είχαν πάει για να δώσουν προφορικές εξηγήσεις. Είπαν μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι παραμένουν στις θέσεις τους.


Άραγε να είπαν ονόματα; Απάντησαν στα τρία καυτά ερωτήματα; Δηλαδή:


1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς,


2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και


3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".


Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι το υπόμνημα που θα καταθέσουν. Εκεί προφανώς θα εξηγούν τα πάντα. Και γιατί παραιτήθηκαν και γιατί ανακάλεσαν την παραίτησή τους. Και θα πρέπει οι εξηγήσεις που θα δώσουν να είναι πειστικές γιατί κάποιοι πολύ εύκολα θα πουν ότι παίζουν με θεσμούς όπως αυτός της Δικαιοσύνης...

Πηγή: http://www.newsit.gr/