23 Οκτ 2011

Βραδιά τσικουδιάς από το Σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής


 «Χαρώτη την παρέα μας, 
να ‘τανε κι άλλη τόση
μα έχει μπόλικη ρακή 
μέχρι να ξημερώσει»
 Με αυτή τη μαντινάδα άνοιξε ο Πρόεδρος του...
Συλλόγου Κρητών Αγίας Παρασκευής   κ. Μανώλης Βαλυράκης (Ο Μανώλης είναι Συνάδελφος μας) τη βραδιά τσικουδιάς  που διοργάνωσε ο Ο Σύλλογος Κρητών Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής το Σάββατο βράδυ 8 Οκτωβρίου 2011 με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία στην πλατεία Κοντόπευκου (Μελίνα Μερκούρη).
Παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για βροχή η πλατεία γέμισε από νωρίς με κόσμο. Άλλοι παρακολουθούσαν τον αποστακτήρα της τσικουδιάς, το «καζάνι» επί το έργον, να παράγει τσικουδιά και άλλοι περιδιάβαιναν  την έκθεση φωτογραφικού υλικού που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο. Στα τραπέζια οι παρέες απολάμβαναν τα γευστικά εδέσματα που προσφέρονταν σε πολύ προσιτές τιμές, και έπιναν τσικουδιά κερασμένη από τον Σύλλογο.
Με την εθελοντική εργασία των μελών και φίλων του Συλλόγου όλα ήταν έτοιμα στις 7.00’  το βράδυ του Σαββάτου για την έναρξη των εκδηλώσεων. Το ρακοκάζανο στη θέση του άρχισε να βγάζει την πρώτη τσικουδιά. Οι παρευρισκόμενοι τη δοκίμασαν και επιβεβαίωσαν την πολύ καλή ποιότητα. Μετά τους χαιρετισμούς στη κατάμεστη την Πλατεία από Κρήτες και φίλους της Κρήτης ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.
Τη διασκέδαση είχε αναλάβει ο λυράρης Γιώργος Δαγαλάκης (Συνάδελφος) με το συγκρότημά του και τα ΚΑΖΑΝΈΜΑΤΑ ο Χαρίλαος Περπυράκης.
Στην αρχή η εκδήλωση διακόπηκε από μια ξαφνική νεροποντή, όμως μετά σταμάτησε και η γιορτή συνεχίστηκε με πιο πολύ κέφι και με πιο πολύ κόσμο.
Ακολούθησε η διανομή των διαφόρων εδεσμάτων από όλα τα περίπτερα στον κόσμο, για να δοκιμάσουν τις διάφορες παραδοσιακές γεύσεις. Σημειωτέον ότι  όλα τα εδέσματα από το Κρητικό Περίπτερο διανεμήθηκαν «εν ριπή οφθαλμού».
Προσφέρθηκαν πιλάφι με γίδα βραστή,  μπουμπουριστοί χοχλιοί, κρητική γραβιέρα, πατάτα Λασιθίου στο φούρνο, αγγουράκια Ιεράπετρας,  κλπ και φρέσκια τσικουδιά κατευθείαν από το καζάνι. 
Μετά το κρασί, την τσικουδιά και το καλό φαγητό ήρθε η ώρα του χορού. Το περίφημο χορευτικό συγκρότημα ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΜΑΝΑΡΩΛΗΣ του Συλλόγου Κρητων Γαλατσίου χόρεψε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα Κρητικών Χορών κάτω από τις επευφημίες του κόσμου. Χόρεψε επίσης και το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Κρητων Αγ. Παρασκευής.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Εμμ Βαλυράκης, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Βασιλης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού Οργανισμού κ. Βασίλης Σάρκουλας και εκ μέρους της Δημοτικής Αντιπολίτευσης ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος. -  Επικεφαλής Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή».
Παρευρέθηκαν επίσης  η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής προστασίας  Δάβαρη – Καραγιαννάκη, ο Δημ. Αλεφαντής, Αντιδήμαρχος Διοίκησης,, ο Ι.. Παυλου,  Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ, η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Άννα Γάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη, Τ. Κωστόπουλος και  Γαβράς Μιχαήλ, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καστρινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ο Βασίλης Σχίζας, Εκδότης εφημερίδας Κρητική Γνωμη,  η Χαρά Κουρτικάκη πρόεδρος Μεσαριτων,   Μαρία Κακουλάκη, προεδρος κρητων Γλυκων νερών, ο Σωτήρης Ησαιας,  Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος  Συλλόγου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής, Εμμ Κωνσταντόπουλος ,  Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Σωτηρης Παπαμιχαηλ,  πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, και μέλος Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ, ο Στελιος Παλασαρος,  Πρώην Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας και επικεφαλής παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης στην Παγκρήτιο Ένωση,  η ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΟΦΑΟΥ , Πρόεδρος  Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος, ο Μ. Μιχελακης, Αντιπρόεδρος ΠΟΚΣ, η Στελλα Σαρακινη, Πρόεδρος Επτανησίων Αγίας Παρασκευής , Χρύσα. Στιβακτακη, διευθύντρια Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής κ.α.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμαι τους  Γιώργο Μαυροφόρο (γνωστή ποιοτική ταβέρνα στην Αγ. Παρασκευή), Χαρίλαο Περπυράκη (αντιπρόεδρο Συλλόγου Κρητων Νέου Ηρακλείου) και  Παύλο Δερμενάκη (Πρόεδρο Κρητων Γαλατσίου), για την προσφορά τους.