18 Σεπ 2011

Ζήτησε εθνική σιωπή και υποσχέθηκε ιδρώτα, αίμα και δάκρυα

Με μια κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του δημόσιου λόγου παρουσίασε τα αποτελέσματα της...
έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας παράλληλα τη φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ που είχε υποσχεθεί στον βρετανικό λαό «ιδρώτα, αίμα και δάκρυα».


Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την oμιλία του κατηγορώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για ανεύθυνο λόγο που υπομονεύει την Ελλάδα, καθώς όπως υποστήριξε πως όσα λέει κοστίζουν στη χώρα και υπομονεύουν την αποδοτικότητα των κρισιμων μέτρων. Ο λόγος του Αντώνη Σαμαρά, είπε ο κ. Βενιζέλος εχει οικονομικές συνέπειες για το εισόδημα και την περιουσία πολιτη, της επιχειρησης και του νοικοκυριού.

«Ο κ. Σαμαρας ενημερώθηκε μετά το γιουργκρουπ ίδια με πρωθυπουργό. Προσωπικα ενιωσα οδυνηρή εκπληξη ακουγοντας τον κ. Σαμαρά να λέει αυτά που λέει έχοντας την ενημερωση που έχει για το τι λεγεται στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπυοργός.

Όμως ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε και όλα τα δημόσια πρόσωπα, όπως δημοσιογράφους και καθηγητές ζητώντας τους να μην ασκούν κριτική, που όπως είπε είναι «ανεύθυνη και αφελή» στάση.

Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την περίφημη φράση του Τσόρτστιλ περί «αίματος, δακρών και ιδρώτα», επισημαίνοντας πάντως πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει με την τρόικα, θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει ήδη ψηφιστεί.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τρείς στρατηγικές αποφάσεις:

1. Να πετυχουμε τους δημοσιονομικους στόχους του 2011 και του 2012

2. Να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα ωστε να μην παραγουμε χρέος και να μη ζητούμε βοήθεια για καινούρια χρέη

3. Να πρωοθούμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές θα σταματησουν την κατασταση του εκτορχιασμου του ελλειμματος.
Πάντως, μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγγκληθεί εκ νέου σύσκεψη κυβερνητικής επιτροπής, όπου μετά θα ανακοινώσει τα μέτρα.
Πηγή:http://www.newpost.gr