28 Σεπ 2011

Επαναδιαπραγμάτευση για προσλήψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τρία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σύσκεψη για την Παιδεία, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου...
στο γραφείο του στη Βουλή, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρη Ρέππα, Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα.


Η συζήτηση ξεκίνησε με τα φαινόμενα βίας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και το πώς θα μπορεί να παρεμβαίνει η πολιτεία. Αφορμή αποτέλεσαν οι βανδαλισμοί και οι σοβαρές καταστροφές, κόστους 100.000 ευρώ, που προκλήθηκαν σε λύκειο της Κομοτηνής, τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας ζήτησε και αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στην περίπτωση που ισχύσουν, η λειτουργία των ιδρυμάτων καθίσταται προβληματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν προσλήψεις, κριτήριο των οποίων θα αποτελέσουν οι μηνιαίες ανάγκες κάθε ιδρύματος.
Τέλος, στη σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων όπως και στη λειτουργία της σχολικής στέγης, αρμοδιότητα που έχει μεταφερθεί στους δήμους.

Μετά την σύσκεψη ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις.
Πηγή:
http://www.newsbomb.gr