10 Σεπ 2011

Προσωρινή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην Ε.Ε. ζητά Γερμανός επίτροπος!


Την προσωρινή παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ε.Ε. ζήτησε ουσιαστικά ο Γερμανός επίτροπος της...
ΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ με συνέντευξη – παραλήρημα που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild. Μάλιστα, ο κ. Έτινγκερ, πρότεινε μεταξύ άλλων, στα κτήρια της Ε.Ε. να… κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών!
Συγκεκριμένα, ο κ. Έτινγκερ, υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, είναι να αποσπαστούν εξειδικευμένα στελέχη από την Ε.Ε. στην Ελλάδα, ώστε να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους.
Οι υπάλληλοι αυτοί, που θα αποσπασθούν για κάποιο μεγάλο διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες -κοινωνικές και πολιτικές- αντιστάσεις, θα βάλουν τέλος στην αδράνεια, εκτιμά. Τονίζει ακόμη ότι «όποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», κάνοντας ουσιαστικά λόγο για προσωρινή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στη συνέντευξή του, ο Γκίντερ Έτινγκερ προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ. Μια τέτοια προοπτική θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων, σημειώνει.
Πάντως, ο κ. Έτινγκερ τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι η αδύναμη δημόσια διοίκηση
που διαθέτει και πως οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση να εισπράξουν τους οφειλόμενους στο κράτος φόρους και να προωθήσουν την πώληση κρατικής περιουσίας.
Πηγή: http://www.eklogika.gr/