19 Σεπ 2011

Διακόπηκε η τηλεδιάσκεψη . . .

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της... κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, κατά...
την οποία αναμενόταν να «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Κράτησε 2,5 ώρες και θα συνεχιστεί αύριο στις 7 το απόγευμα. Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί, επίτευξη των στόχων καθώς και υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, διευκρίνισε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων πρέπει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα, αποφεύγοντας ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα και αναφορές που εμφάνισαν την Eurostat να παρεμβαίνει στο έργο των ελληνικών στατιστικών υπηρεσιών, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας ότι τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Ελλάδα είναι πλέον απολύτως αξιόπιστα και ασφαλή.
Την τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο με τους επικεφαλής της τρόικας θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
Το πλαίσιο των παρεμβάσεων που συζητείται με την τρόικα καθορίστηκε χθες το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. 
Πηγή: fimotro