12 Σεπ 2011

Έκρηξη σε κλίβανο σε πυρηνικό σταθμό στη νότια Γαλλία - Ένας νεκρός

Έκρηξη σε κλίβανο στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στη Μαρκούλ, της νότιας Γαλλίας, σημειώθηκε το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία...
και τη νομαρχία στη Νιμ.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις. Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας (ASN), δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 το πρωί. Ένας άνθρωπος βρέθηκε απανθρακωμένος, ενώ από τους τραυματίες ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Μονπελιέ.



Όπως έγινε γνωστό, η έκρηξη ξέσπασε σε χώρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του πυρηνικού σταθμού - μίας θυγατρικής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF -, η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα κλίβανο, όπου καίγονταν υλικά με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας., ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία γύρω από το εργοστάσιο, χωρις ωστόσο να δοθεί εντολή εκκένωσης.

To εργοστάσιο στη Μαρκούλ βρίσκεται 100 χλμ νότιοανατολικά του Παρισιού, κοντά στις μεσογειακές ακτές.
Πηγή:
http://www.nooz.gr