7 Σεπ 2011

Γερμανική Δικαιοσύνη: Απέρριψε τις προσφυγές κατά βοήθειας για Ελλάδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την Τετάρτη τις προσφυγές ομάδας ακαδημαϊκών και πολιτικών κατά της συνταγματικότητας της συμμετοχής της Γερμανίας σε πακέτα διάσωσης...
χωρών της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, το Δικαστήριο διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή δεν συνιστά λευκή επιταγή και πως τα μελλοντικά πακέτα διάσωσης θα πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση του κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο ζήτησε να ενισχυθεί ο ρόλος του γερμανικού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής Προϋπολογισμού σε μελλοντικές αποφάσεις για συμμετοχή της χώρας σε πακέτα στήριξης αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται πως οι προσφυγές αφορούσαν την συνταγματικότητα της συμμετοχής της Γερμανίας στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και στον προσωρινό μηχανισμό στήριξης EFSF.

Η απόφαση του Δικαστηρίου συνιστά μια μικρή νίκη για την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel μετά την ήττα που γνώρισε στις περιφερειακές εκλογές και τον «πόλεμο» που δέχεται σχετικά με την διαχείριση της κρίσης χρέους. Το επόμενο test για την Merkel έρχεται στα τέλη Σεπτέμβρη, όπου το γερμανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει τις αλλαγές του μηχανισμού στήριξης EFSF.

Πηγή: http://www.capital.gr/


Πηγή:www.capital.gr