7 Σεπ 2011

«Τελική έφοδο» στο Δημόσιο καταγγέλει η ΑΔΕΔΥ

Την «τελική έφοδό τους» στο Δημόσιο επιχειρούν κυβέρνηση και τρόικα, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, κάνοντας λόγο για «τριπλό σχέδιο μαζικών απολύσεων, μέσω της εργασιακής...
εφεδρείας, περικοπής των μισθών, μέσω του νέου μισθολογίου» αλλά και απαξίωσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, μέσω συγχωνεύσεων και κατάργησης οργανισμών, στο όνομα της μείωσης των δαπανών. 
Η ΑΔΕΔΥ μιλά για πλήρη απορρύθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών και κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και καλεί σε αγώνες για να αποτραπούν οι «νέες κοινωνικά επαχθέστερες επιλογές», ενώ επισημαίνει ότι τρόικα και κυβέρνηση, με την πολιτική τους, βάζουν γι’ άλλη μια φορά στο στόχαστρο, άδικα, τους Δημόσιους Υπαλλήλους. Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι έχουν ήδη υπάρξει οριζόντιες περικοπές, η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και η επιβολή πρόσθετων αναδρομικών κρατήσεων.
Ειδικότερα, εξηγεί η ΑΔΕΔΥ, «η διεύρυνση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, ανοίγει το δρόμο σε μαζικές απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία εργαζόμενους που υπηρετούν για δεκαετίες στο Δημόσιο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών. Τα σενάρια για ένα νέο Μισθολόγιο με νέες οριζόντιες και ισοπεδωτικές, εξοντωτικές, περικοπές επιδομάτων, θα οδηγήσουν σε νέα μεγάλη μείωση τα εισοδήματα και τις αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη κυμαίνονται μεταξύ 25% και 40%».
Τέλος, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, «οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου, χωρίς σχεδιασμό, θυσία στο βωμό της περικοπής δαπανών, θα προκαλέσουν σημαντικό κοινωνικό κόστος πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα που σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και όσους θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, «να εντείνουμε τους αγώνες μας για να αποτρέψουμε τις νέες κοινωνικά επαχθέστερες επιλογές, που πέρα από τις επαχθείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους, θα είναι επίσης δραματικές και για τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και τους πολίτες, γενικότερα». Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, «διαδηλώνοντας κατά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής κυβέρνησης και δανειστών».
Πηγή: http://www.tvxs.gr/