5 Σεπ 2011

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις εν όψει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τη στάση τους για τη διαμόρφωση του καινούριου οργανογράμματος των... εταιριών αστικών συγκοινωνιών και τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας καθορίζουν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ την Τετάρτη σειρά παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Σε θέση μάχης βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ταξί, εν αναμονή των ρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδος ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, καθώς το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, αναμένουν τις ανακοινώσεις για να καθορίσουν τη στάση τους, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρόν στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη

Δημόσιες και αμεταβίβαστες θα είναι οι νέες άδειες ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες για τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο Γιάννης Ραγκούσης για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Θεσπίζονται πρώτη φορά εναλλακτικές μορφές ταξί, όπως η προμίσθωση μέσω Internet, τα εννιαθέσια οχήματα και κυρίως η είσοδος των επί μισθώσει δικύκλων για όσους επιλέγουν αυτή τη λύση για τις μετακινήσεις τους.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ.Ραγκούσης αναφερόμενος στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί τονίζει ότι : «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις καμίας "κακομαθημένης" συντεχνίας».Και προσθέτει «άλλο τα επιστημονικά τεκμηριωμένα πληθυσμιακά κριτήρια και άλλα τα πληθυσμιακά τεχνάσματα για να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό και να μην εκδοθεί ούτε μία νέα άδεια π.χ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».


Προβλήματα όμως ενδέχεται να προκύψουν και στα λιμάνια, καθώς οι ναυτεργάτες προειδοποιούν για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. 
   Πηγή: http://www.athina984.gr/