29 Σεπ 2011

10 υπουργεία υπό κατάληψη

Να βάλουν "μπλόκο" στην τρόικα επιχειρούν οι εργαζόμενοι.
Με καταλήψεις υπουργείων και απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στην...
έλευση της τρόικας και τα σκληρά μέτρα που φέρνουν στις βαλίτσες τους. Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει ένα κύμα αντιδράσεων με καταλήψεις σε κομβικά κρατικά κτίρια., ενώ απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί και οι γιατροί.
Από τις 06:00 είναι αποκλεισμένο από εργαζόμενους, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, ενώ υπό κατάληψη είναι και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Επίσης  υπό κατάληψη  τελούν το υπουργείο Εργασίας,το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και τα υπουργεία  Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας , Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Γεωργίας.Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν καταλήψεις.
Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: "Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα".
Οι συγκεντρωμένοι στο υπουργείο Οικονομικών δεν επέτρεψαν την είσοδο στον διευθυντή του  γραφείου του Ευ. Βενιζέλου.
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία
Σήμερα τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που αντιδρά στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Στις 11 οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας. Επισης από τις 12:30 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, πραγματοποιούν στάση εργασίας οι αρχαιολόγοι.
Υπό κατάληψη το υπουργείο οικονομικών

Πηγή: http://www.24h.gr/