25 Αυγ 2011

Facebook και Twitter δε θα κάνουν λογοκρισία

Καλά νέα για διαδηλωτές, λάτρεις των social media...
αλλά και όλων όσοι αντιτίθενται στη λογοκρισία. Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου το Facebook και το Twitter αποφάσισαν να πουν ένα βροντερό όχι στη λογοκρισία.

Συγκεκριμένα, τόσο το Facebook όσο και το Twitter δε θα υπακούουν κυβερνητικές εντολές για απαγόρευση δημοσιεύσεων σχολίων ή μηνυμάτων χρηστών τους από πορείες, διαδηλώσεις ακόμα και όταν αυτές καταλήγουν σε σοβαρά επεισόδια, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες στο Λονδίνο.


Στη διάρκεια των επεισοδίων στη Βρετανία, υπήρξαν συλλήψεις αρκετών ατόμων με την υποψία ότι χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες όπως το Facebook, το Twitter ή εργαλεία όπως το Blackberry Messenger (ΒΒΜ) για να υποκινήσουν άλλους σε ταραχές.Για τον λόγο αυτό, η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την υιοθέτηση νέων μέτρων σχετικά με τη χρήση των εν λόγω ιστοσελίδων.


Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γκάρντιαν, τα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα προειδοποίησαν τη βρετανική κυβέρνηση «να μην εγκρίνει έκτακτα μέτρα που θα οδηγούσαν σε μια νέα μορφή λογοκρισίας στο διαδίκτυο».


Αναλυτές άλλωστε υπενθυμίζουν ότι το Facebook και το Twitter έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν και να απαγορεύουν τη χρήση των υπηρεσιών τους με σκοπό την υποκίνηση βίας ή εγκληματικών ενεργειών.


Επίσης, η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε μηνύματα των υπηρεσιών όπως του Blackberry Messenger. Επομένως, δεν χρειάζεται στην ουσία ένας νέος μηχανισμός ελέγχου των σχολίων που διακινούνται μέσω των δικτύων, επισημαίνουν ειδικοί.Εξάλλου, καταλήγουν τονίζοντας ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν προκαλούν βια, οι άνθρωποι είναι πάντα υπεύθυνοι γι’ αυτήν...

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/