29 Αυγ 2011

Προετοιμάζονται τα συλαλλητήρια για τη ΔΕΘ

Θερμή υποδοχή στον Πρωθυπουργό ετοιμάζουν τα εργατικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της βόρειας Ελλάδας που «οργανώνουν τις...
αγωνιστικές τους δράσεις και αναδεικνύουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της συμπρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά το οργανωτικό κομμάτι των διαδηλώσεων της 10ης Σεπτεμβρίου, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις επόμενες ημέρες σειρά συσκέψεων και δράσεων με στόχο την κινητοποίηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας και την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις προτάσεις των συνδικάτων για την αντιμετώπισή τους. Ο προγραμματισμός αυτός περιλαμβάνει:

- Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011, ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για το περιεχόμενο και τους στόχους των φετινών διαδηλώσεων, ενώ νωρίτερα θα έχει προηγηθεί σύσκεψη τοπικών συνδικαλιστικών στελεχών.

- Τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη 2011, ώρα 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των διοικήσεων όλων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.

- Την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο «Imperial» θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών με τη συμμετοχή και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της Β. Ελλάδας και των σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ. Μετά τη σύσκεψη ΓΣΕΕ και ΕΚΘ θα παρουσιάσουν τις διεκδικητικές τους προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση.