17 Αυγ 2011

ΕΛΤΑ: «Απόλυτα νόμιμοι οι όροι των συμβάσεων»

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, χαρακτηρίζει απόλυτα νόμιμους και διαφανείς τους όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που υπογράφηκαν με τη...
συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, απαντώντας σε τηλεοπτικές αναφορές και δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και σε αναμονή του σχετικού πορίσματος.
Στην ανακοίνωση των ΕΛΤΑ διευκρινίζεται ότι με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες συμφωνούνται εγγράφως μεταξύ των ΕΛΤΑ και της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, τα τελευταία 35 χρόνια, καθορίζονται οι όροι εργασίας και οι μεταξύ των συμβαλλομένων αμοιβαίες υποχρεώσεις. Οι όροι των παραπάνω συλλογικών συμβάσεων εργασίας διέπονται από τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας.
Προστίθεται επίσης ότι στη συλλογική σύμβαση εργασίας 2006 και 2007, όπως εξειδικεύτηκε με την από 26/03/2008 κοινή συμφωνία, που εξακολουθεί να ισχύει, προβλέπεται η συγχρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων (προγράμματα διακοπών εργαζομένων) από τα ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν καταβλήθηκε οποιοδήποτε ποσό, από τα ΕΛΤΑ, για το πρόγραμμα διακοπών των εργαζομένων, για τα έτη 2010 και 2011.
Πηγή: http://www.newscode.gr/