1 Αυγ 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους

Πιο "δυναμικά" συνεχίζουν από την Δευτέρα την απεργιακή κινητοποίηση οι ιδιοκτήτες ταξί. Το πρωί θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών,...
ξεκινώντας από τα γραφεία του ΣΑΤΑ - υπάρχουν και προτάσεις για κονβόι με αργές ταχύτητες ώστε να προκαλέσουν "έμφραγμα" στους δρόμους - , ενώ σχεδιάζουν τον αποκλεισμό της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου επ' αόριστον... 

Στο υπουργείο Μεταφορών

Στις 10.00 πρωί της Δευτέρας θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου θα επιδιώξουν να έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδες ταξί θα κινούνται με αργές ταχύτητες σε δρόμους της πρωτεύουσας, προκαλώντας προβλήματα στην μετακίνηση των υπολοίπων οδηγών και των άλλων ΜΜΜ - χωρίς να είναι ειλημμένη απόφαση.

Θα κλείσουν τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Ανοιχτά έμειναν για ώρες την Κυριακή τα διόδια των Μαλγάρων, της Ελευσίνας, των Αφιδνών και του Ρίου. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα επαναληφθούν και την Δευτέρα.

Πρόεδρος ΣΑΤΑ

Το υπουργείο και τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων "έδειξε" ως υπαίτιους για το τεταμένο κλίμα, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Μετά την σύσκεψη των ιδιοκτητών από όλη την Ελλάδα την Κυριακή, ο κ. Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΑΤΑ δεν θέλει τα επεισόδια ωστόσο το κλίμα δυναμιτίζεται από τον υπουργό και τον ΣΕΤΕ. Παράλληλα σημείωσε ότι το Συνδικάτο δεν υιοθετεί κινητοποιήσεις που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες. 

Σημειώνεται ότι στη γενική συνέλευση της Κυριακής, έγινε σαφές ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών τάσσεται υπέρ σκληρότερων κινητοποιήσεων, ακόμη και απροειδοποίητων.

Στην... Επίδαυρο


Στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου βρέθηκαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από την Πελοπόννησο, το βράδυ της Κυριακής όχι για να παρακολουθήσουν τον "Ριχάρδο Γ'" αλλά για να ενημερώσουν τους 9.000 θεατές για τα αιτήματά τους.

Μπλόκο σε 1.600 τουρίστες

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη στο Ηράκλειο Κρήτης για 1.600 επιβάτες κρουαζιεροπλοίου, καθώς λόγω του μπλόκου που είχαν πραγματοποιήσει ιδιοκτήτες ταξί,  δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους. Τους επετράπη μόνο να κάνουν πεζοί βόλτα στην πόλη.

Ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου είχαν συνάντηση το πρωί με τοπικούς βουλευτές, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης που τελεί υπό κατάληψη. Κατά τη συνάντηση, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι ο υπουργός να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της βουλευτού Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Σκραφνάκη στο Mega, η οποία δήλωσε ότι δέχεται απειλές που αφορούν την ίδια και την οικογένειά της.